Saturday, March 6, 2010

"AL-QURAN ditulis oleh alien???"

"AL-QURAN ditulis oleh alien???"
ercaya atau x, org kafir sekarang sdg pening.
bru2 ni aq ader TERbaca artikel ni.. artikel ni SGT-SGT-SGT menbuktikn Islam adalah agama yg benar.
baca sendiri:::

Aliens wrote the Quran? ...
Proof it wasn't written by Humans..Many critical thinkers believe that all religions are completely fabricated man-made lies that were invented in order to give power to evil men. I was one of these people as well, until I found proof after proof that the Quran couldn't have been written by humans, especially not 1400 years ago. Being an atheist when I found these proofs, my initial conclusion was that the Quran had to have been written by Aliens. There are basically two types of evidence that prove the Quran wasn't written by humans: 1 type is encoded into the actual text, but differently than the "bible code". The encoded text does not create new phrases or words like the bible code, instead it focuses on the repetition of certain words and letters. As I will show, this code is not baseless numerology. The other type of evidence is scientific "miracles"; things which would have been impossible for a human to know at the time. I'll talk about the scientific evidence first. The Quran talks about some of these proofs in allegorical terms, because the language was not developed enough to say them in truly scientific terms. For instance, the universe is claimed to be continually expanding:

51:47 We constructed the universe with might, and We are expanding it. The earth's rotation is explained by:

[27:88] When you look at the mountains, you think that they are standing still. But they are moving, like the clouds. Such is the manufacture of GOD, who perfected everything. He is fully Cognizant of everything you do. And again the earth's rotation is explained by:

[7:54] Your Lord is the one GOD, who created the heavens and the earth in six days, then assumed all authority. The night overtakes the day, as it pursues it persistently, and the sun, the moon, and the stars are committed to serve by His command. Absolutely, He controls all creation and all commands. Most Exalted is GOD, Lord of the universe. The night is always persuing the day when you look at the earth from space. Also the Quran specifies that the early stage of development for the Universe was gaseous:

41:11 Then He settled to the heaven, while it was still gas, and He said to it, and to the earth: "Come willingly or unwillingly." They said, "We come willingly." Furthermore, the Big Bang is talked about in the Quran, where everything came from a SINGULARITY:

21:30 Did those who reject not see that the heavens and the earth were one mass and We tore them apart? That We made from the water everything that lives. Will they not acknowledge? Also this verse brings up the fact that every living thing was created from water. This supports the theory of evolution. Many other times it is said in the Quran that human beings were created from clay. This is an allegory for saying that human beings are made from earthly materials, not from "fire" or energy, like the "jinn beings".
As for the jinns, we created them, before that, from blazing fire Evolution is explained as a TOOL OF CREATION in the following verses:
71:14 "While He created you in stages?" 71:15 "Did you not see how God created seven heavens in harmony?" 71:16 "He made the moon to illuminate in them, and He made the sun to be a lit flame?" 71:17 "God made you grow from the earth as plants." And also evolution is explained:
29:19 Did they not observe how God initiates the creation then He returns it? All that for God is easy to do. 29:20 Say, "Roam the earth and observe how the creation was initiated. Then God will establish the final design. God is capable of all things."
24:45 God created every moving creature from water. So some of them move on their bellies, and some walk on two legs, and some walk on four. God creates whatever He wills. God is capable of all things. Also, the embryonic development of a child is explained before science had ever analyzed these things.
23:14 Then We created the seed into an embryo, then We created the embryo into a fetus, then We created the fetus into bone, then We covered the bone with flesh, then We brought forth a new creation. So glory be to God, the best of creators. The word that is translated as "fetus" is the Arabic word "alaq", which literally means "hanging thing". They didn't have a word at the time for "fetus". Also, the mountains are talked about as "pegs" or "roots"which help stabilize the crustal plates from shifting so much. This theory is very new to geologists even today, but is talked about in this article here:
When oceanic and continental plates come together, geologists believe the continental crust buckles. On the surface, the buckling manifests itself as a rising mountain range, but beneath the crust, the buckling creates a heavy, high-density "root" that holds the crust down like an anchor, says Garzione. Conventional tectonic theory says that convection of the fluid mantle deep in the Earth slowly erodes this heavy root like a stream wearing down a rock, allowing mountains to gradually rise as the crust shortens and thickens.
78:6 Did We not make the earth a resting ground? 78:7 The mountains as pegs? They are talked about again:
16:15 He has cast into the earth stabilizers so that it does not sway with you, and rivers, and paths, perhaps you will be guided. Also, evaporation is allegorically explained by:
25:53 He is the One who merges the two bodies of water. This is fresh and palatable and this is salty and bitter. He made between them a partition and an inviolable barrier. The seas on earth are salty. The sea of water vapor in the sky is fresh and palatable. The evaporation is the the inviolable barrier between them.Now I will talk about the numerical codes and miracles in the Quran, which prove it couldn't have been written by humans. At the minimum it would need a
computer .
Even before the actual "code" was found, people realized there were many numerical coincidences in the Quran. For instance: * The word "month" (shahr) occurs 12 times. * The word "day" (yawm) occurs 365 times. * The word "days" (eyyam, yawmeyn) occurs 30 times. * The words "satan" (shaytan) & "angel" (malak), each occur 88 times. * The words "this world" (dunya) and "hereafter" (ahirah), each occur 115 times. What's miraculous about the fact that the word "day" occurs 365 times, is that at the time (and still today), the Arabians were using what's called the Lunar calandar, which only has 354 days in a year. So the Quran acknowledged the full Solar calandar, the number of months in a year, and the average number of days in a month. Then in 1974 the numerical code was discovered, focused on the number 19.
It is specifically talked about in the following verses:
74:30 On it is nineteen. 74:31 We appointed angels to be guardians of Hell, and we assigned their number (19) (1) to disturb the disbelievers, (2) to convince the Christians and Jews (that this is a divine scripture), (3) to strengthen the faith of the faithful, (4) to remove all traces of doubt from the hearts of Christians, Jews, as well as the believers, and (5) to expose those who harbor doubt in their hearts, and the disbelievers; they will say, "What did GOD mean by this allegory?" GOD thus sends astray whomever He wills, and guides whomever He wills. None knows the soldiers of your Lord except He. This is a reminder for the people.
disebabkan kita (org ISLAM) terlampau MALAS nk mgkaji ttg AL-QURAN, mereka (org2 kafir) tlh meRAJINkan diri mgkaji kitab kita dn satu ksimpulan tlh dibuat..
mereka kata:
"AL-QURAN ditulis oleh ALIEN"
komen aku; "HAHAHAHA"jujur aku ckp..aku dah INSAF..
Tiada Tuhan melainkan ALLAH, nabi Muhammad persuruh ALLAH


apa ni????

msty korg prnh dgr n mkn KFC. tp cbe tnye budk2 zmn skang, ape 2 KFC?
law dlu, KFC 2 Kentucky Fried Chicken. tp skang, KFC dh pown mnukar namenye.. prasan atau x, skang KFC hanya dkenali ngan nama KFC saje. x caye cbe cek, ad x Kentucky Fried Chicken kt kotak ayam dye kew, chili sos kew,.. taw x napew???
korg pcaye x, aym KFC di US tlh di-MUTANT-kan??ayam dowg dilahirkan tnpa paruh, bulu & kuku. ia juga dibesarkn dgn nutrient & dberi mkn mggunakan tube. gmbr atas 2, ya, gmba mutant...
so, di US, Kentucky Fried Chicken tdk di-approve kerna mreka x mggunakn ayam (dn lgsg x brhak dipanggil ayam) lalu namenye dituka kpd KFC sahaja....

so, fikir la... pas ni nk mkn KFC x???

Tuesday, August 25, 2009


korg taw akk??
kt sabah ader r 1 kawasan lombong lame..
ph2 ade org g check kt lombong tu..
taw aper dowg jumper?????

seko boye yg amat2 beso.....,

dalam paip sepanjang 40kaki lak ader bnykkkk sgt ular berbisa... yg korg tgk nie bru kt luo jer..

then, lps bedah boye tu, ader... Jeng-Jeng-Jeng!!!!

jgn disangka paip yg tenang x der ular berbise n boye.........
thanks Farzana 4 the pic...

Sunday, August 23, 2009

camat berPOSE..
korg prnh dngar x lagu AKU BUKAN SUPERMAN from LUCKY LAKI?
cube r dengar...
best siot..
best gler citer KAMI..
saper stuju??
for those yg blom prnah tgk
these 4 korg:

KAMI ialah tajuk bagi sebuah filem Malaysia terbitan Redfilms dan edaran oleh Grand Brilliance pada tahun 2008, bertemakan kehidupan remaja dan muzik indie, selaku sebahagian inisiatif projek KAMI dan menyusuli siri televisyen KAMI yang keluar pada tahun 2007. Filem KAMI dibintangi Syarul Ezani Mohamed Ezzuddeen, Liyana Jasmay, Nas Muammar Zar, Ani Zayanah Ibrahim dan Juliana Sophie Evans, dan diarah oleh Effendee Mazlan dan Fariza Azlina Isahak (selaku pengarang skrip) serta Lina Tan selaku penerbit.


Kisah filem KAMI bermula dari detik berakhirnya siri TV-nya, apabila Abu (Nas Muammar Zar) melarikan diri dari pusat pemulihan setelah bergaduh dengan seorang tahanan lain sehingga menyebabkannya terjatuh dari atas rumah ke tanah halaman, lalu bertemu kembali dengan empat orang rakan karibnya Ali (Syarul Ezani), Lynn (Liyana Jasmay), Adii (Ani Zayanah Ibrahim) dan Sofie (Juliana Evans) yang baru meraikan berakhirnya peperiksaan SPM dan zaman persekolahan mereka.

Mereka berlima bersantai di pinggir tasik. Lynn menyebut serangkap sajak dari buku 'Utopia Trauma' yang menarik minat Abu. Abu berjaya mencuri buku tersebut dari sebuah perpustakaan.

Abu meminta untuk menumpang di rumah Ali kerana masih belum bersedia menemui ibu bapanya, dan Ali bersetuju. Selepas itu, Abu menziarahi ibunya sekejap tetapi melarikan diri semula sebelum bapanya sempat melihat kelibatnya. Ibu Sofie (Susan Manen) ditinggalkan Jamal di saat perkahwinan mereka begitu hampir. Dia menerima surat penerimaan permohonan Sofie dari Universiti Norweden lalu menyorokkannya dalam beg tangannya.

Lynn sudah menghentikan keluaran fanzine KAMI tetapi masih lagi menyamar sebagai Teka-Teki dan mengulas muzik untuk pihak majalah Junk. Dia telah menulis satu ulasan yang kurang memberangsangkan mengenai kumpulan The Disasters yang diketuai oleh Ali. Ali juga bekerja di agensi pelancongan tetapi langsung tidak suka pekerjaan ini, lagi menghampakan apabila ibu bapanya sudah bercerai dan ibunya hendak kahwin lagi.

Di sebuah gig meetUncleHussain di kota yang dikunjungi lima sekawan ini, Lynn bertembung dengan Boy (Zahiril Adzim), pengedar dadah yang pernah melibatkan diri Lynn dalam kegiatan pengedaran dadah ketika tinggal di Kuala Selangor dahulu. Abu mencetuskan pergaduhan dengan menumbuk sahabat Boy seterusnya Ali pula bertumbuk dengan Boy. Menyedari kehadiran orang awam, mereka meninggalkan tempat tersebut.

Adii masih tertanya-tanya akan kehilangan rakan bual internetnya yang menggunakan ID 'Vanilla Ais'. Adii mengakui yang dia amat sayangkan Vanilla Ais. Oleh itu, Abu cuba memuaskan hati Adii dengan menemukan seorang lelaki berusia pertengahan tahun untuk menyamar sebagai Vanilla Ais. (Vanilla Ais sebenarnya ialah abang kepada Abu yang ditikam sampai mati dalam episod kelima siri TV).

Pak Din, penyelia di tempat Abu ditahan cuba mencari Abu dan berjaya, namun Abu melarikan diri. Di satu babak lain, Boy menghampiri Lynn sekali lagi, tetapi Ali masuk campur dengan mencampakkan wang ke muka Boy sebagai lunasan hutang Lynn kepada Boy. Lynn yang kurang senang dengan campur tangan Ali bertindak memarahinya. Boy pula mula berdendam dengan Ali atas campur tangan itu.

Setelah terdesak, Ali menghubungi Razak seorang 'pusher' untuk mendapatkan bekalan pil khayal. Walaubagaimanapun panggilannya dijawab oleh Boy. Boy menyuruh Ali bertemu pekerjanya di satu tempat untuk mendapatkan bekalan tersebut. Ali terkejut apabila tiba di tempat yang dimaksudkan kerana Lynn menunggu di sana bersama bekalan dadah yang diminta dari Boy.

Kumpulan The Disasters iaitu kumpulan muzik Ali menghadiri sebuah lagi gig beraneka kugiran, tetapi meninggalkan pentas dengan tiba tiba akibat tidak tahan dengan masalah yang berlaku antara dia dan kawan-kawannya. Di luar ruang gig, Abu menegur Ali dan mereka berbaik. Akan tetapi, Ali meninggalkan Abu apabila Lynn pula datang dengan alasan mahu menyimpan gitarnya.

Apabila tiba di parkir, Ali didatangi Boy dan pergaduhan tercetus. Abu yang menyedari Ali pergi terlalu lama cuba mencarinya di parkir tersebut. Boy cuba menikam Ali dari belakang tetapi tikaman itu terkena Abu. Dalam perjalanan ke hospital dengan menaiki kereta Ali, Abu meninggal dunia di atas pangkuan Lynn.

Beberapa hari kemudian, Lynn menyedari bahawa beg galas milik Abu ditinggalkan di gerai milik ibunya. Lynn menarik keluar sekeping sampul yang tertulis 'untuk: Adii' lalu mengeposkannya kepada Adii. Melalui kandungan sampul tersebut, Adii akhirnya mengetahui rahsia di sebalik kehilangan Vanilla Ais.

Di akhir cerita, Ali meninggalkan kerjanya sebagai promoter agensi perlancongan dan kembali menyertai The Disasters dalam sebuah lagi gig. Sophie pula mengambil keputusan untuk menyambung pelajarannya dalam bidang perubatan di luar negara. Ali menyerahkan buku sajak Utopia Trauma milik Abu yang ditemuinya di bahagian tempat duduk belakang kereta. Abu meninggalkan pesanan berbunyi "Hidup ini memang palat, tapi esok masih ada", yang juga merupakan tagline filem Kami. Babak akhir cerita menunjukkan Ali dan Lynn berbual di hadapan rumah Lynn, sebagai tanda hubungan mereka yang kembali pulih.

Watak utama

Lynn (Liyana Jasmay)
Seorang gadis dari pekan Kuala Kubu Baru yang mengimpikan peluang untuk mengembara dan menjadi seorang penulis yang terkenal. Sifat berdikari dan pandainya membawa dirinya menjual kerja rumahnya kepada pelajar-pelajar di sekolahnya untuk mencari duit lebih untuk membeli sebuah komputer baru. Berbekalkan keyakinan diri dan hasrat yang tinggi untuk berjaya sebagai seorang penulis, Lynn juga menulis fanzinenya sendiri – KAMI, menggunakan nama samaran "Teka-Teki". Namun, dalam keghairahannya untuk mendapatkan duit Lynn bertembung dengan seorang penjual dadah yang bernama Boy dan mula terjerumus dalam dunia pengedaran dadah. Tindakannya memaksa ibu Lynn untuk membuat keputusan berpindah ke KL dan memulakan hidup yang baru.
Dalam filem ini, Lynn sudah memberhentikan fanzine KAMI untuk menjadi seorang pengulas muzik bagi majalah Junk, masih memakai nama Teka-Teki. Lynn menyimpan rahsia berurusan dengan Boy itu dari empat rakan-rakannya sehingga Boy dapat mengejarnya di Kuala Lumpur.
Ali (Syarul Ezani Bin Mohamed Ezzuddeen)
Anak seorang usahawan yang ingin menceburi diri dalam bidang muzik tetapi kurang berkeyakinan diri untuk meneruskan cita-citanya dan juga suka memendamkan perasaan. Ali pernah menjalani program pemulihan dadah dan sedang berusaha untuk mendapatkan kembali kepercayaan ibu terhadap dirinya, tetapi melihatkan keretakan perkahwinan ibubapanya yang disebabkan oleh kemerosotan urusniaga bapanya dan kedinginan ibu terhadap dirinya mula memberi tekanan kepada Ali.
Dalam filem ini, Ali menjadi seorang jurujual di agensi pelancongan tetapi kurang minat dengan kerja ini berbanding aspirasi menjadi pemuzik. Sementara itu, ibu bapanya sudah bercerai dan ibunya hendak kahwin lagi. Ali melibatkan dirinya dalam konflik Lynn dan Boy dengan cubaan menjauhkan Boy dari Lynn.
Sofie (Juliana Evans)
Seorang gadis jelita yang ingin diambil serius kerana kepandaiannya dan bukan kerana paras rupanya. Seperti Ali, Sofie juga membesar melihatkan keretakan perkahwinan ibu bapanya. Kini setelah ibunya meneruskan perceraian buat kali kedua, Sofie mula berasa tertekan menurut kehendakan ibunya yang ingin membentuk Sofie sebagai isteri yang sempurna. Pengaruh ibunya juga telah menjejaskan hubungan antara Sofie dengan Ali.
Dalam filem ini, Sofie berjaya diterima masuk ke dalam Universiti Norweden (rekaan) di UK, padahal ibunya gagal dalam cinta lagi.
Abu (Nas Muammar Zar)
Kawan setia Ali yang sentiasa boleh diharapkan dan seorang yang suka bergurau dan pandai mengambil hati. Di sebalik paras rupa yang ceria itu, Abu sebenarnya menyimpan perasaan sedih kerana sikap dingin Bapanya disebabkan peristiwa silam. Tetapi penglibatan Abu dalam kecurian dan pergaduhan merenggangkan lagi perhubungan antara dia dan bapanya.
Dalam filem ini, Abu dimasukkan dalam pusat pemulihan kerana mencuri dalam kisah siri TV, tetapi berjaya memecah keluar untuk bersatu semula dengan rakan-rakannya. Dia menumpang di rumah Ali buat seketika, tetapi perangai lamanya kembali menyusahkan semua. Abu akhirnya terjerat dalam pertelingkahan Lynn dan Ali dengan Boy lalu menggadaikan nyawa sendiri untuk menyelamatkan mereka berdua.
Adii (Ani Zayanah Ibrahim)
Sepupu Ali yang ceria perwatakannya dan sentiasa inginkan rakan-rakannya gembira. Walaupun terpaksa berhadapan dengan masalah pendengaran ibunya yang menimbulkan situasi-situasi yang memalukan, Adii sentiasa cuba bersikap positif. Hubungan yang dijalinkan bersama seorang lelaki yang ditemui menerusi laman web tidak kesampaian apabila lelaki itu menghilangkan diri secara misteri. Sungguhpun begitu, Adii tetap menaruh harapan untuk bertemu dengannya.
Dalam filem ini, Adii terpaksa menerima penjelasan Abu mengenai pemergian seorang bernama "Vanilla Ais".
Boy (Zahiril Adzim)
Seorang pengedar dadah yang pernah berurusan dengan Lynn dalam kisah siri TV KAMI. Setelah gagal menyiapkan urusan itu, Boy mengejar Lynn ke Kuala Lumpur untuk memeras Lynn agar hutangnya dilangsaikan

(http://www.wikipedia.org/ search for KAMI the movie)

Thursday, August 20, 2009

sorry..lama x on9

aq ader prob sket ngan laptop aq.
tp 6t ble dah okay,
aq akn post lg bnyk ntuk korg..

Friday, January 16, 2009

wEi!wEi!wEi! nk amiK k x Nak?

surRy r daa laMe x buAt pePe kt blOg niE...


officialnya, aq dh jd SCieNce stuDent..
aQ nk amIk 11 sbJect...
2.bi(my faV!!!)
3.maTh (oOh, whY dun theY haPuSkn diS sUbjeCt???
4.hiStorY(daT starteD 2 bcAme my FAv)
5.ie(Islamic EducatiOn da...)
6.+maTh(yg aKn mgagalkan aq)

k... tp, yg 11 nie sosah skit r...
x taw nk amik k xnk...
korang tolong r skit2 ek?


nk amiK k x Nak?
nk amiK k x Nak?
nk amiK k x Nak?
nk amiK k x Nak?
nk amiK k x Nak?

heLp me!!

Wednesday, December 3, 2008

check it out!!

hey, guyz..
kalau korang d antara harry potter fans, follow r blog aq ni..